Login

Signup

Mișcarea Europeană este cea mai mare rețea pan-europeană de organizații pan-europene. Este prezentă în 34 de țări și înglobează 38 de Asociații Internaționale, reunind Societatea Civilă Europeană, afaceri, sindicate, ONG-uri, partide politice, autorități locale și mediul academic.

Fondați în urmă cu 70 de ani, am susținut în mod constant cooperarea și integrarea europeană bazată pe principiile păcii, democrației, libertății, solidarității, egalității, justiției, respectului pentru drepturile omului și statul de drept.

Ce facem noi:

Mișcarea Europeană își propune să asigure o platformă pentru a încuraja și facilita participarea activă a cetățenilor și a părților interesate dintr-o secțiune transversală a sectoarelor în dezvoltarea soluțiilor europene pentru problemele noastre comune. Oferim leadership gândit pentru ideile cu care se confruntă Europa; căutăm să informăm dezbaterile pentru viitorul Uniunii noastre, includem cetățenii și părțile interesate în deciziile care îi afectează și să influențăm pe cei ce crează politici în favoarea unei Europe cuprinzătoare, transparentă și unită.

Mișcarea Europeană țintește să fie locul în care societatea civilă, afacerile, sindicatele, ONG-urile, partidele politice, autoritățile locale și mediul academic se strâng pentru a forma o cale pentru Uniunea Europeană. Noi încercăm să dezvoltăm noi idei adresate provocărilor cu care ne confruntăm, fie ele economice sau politice. Dorim să pornim dezbateri cu privire la arhitectura Uniunii Europene și să dezvoltăm propuneri pentru viitor referitoare la cum să guvernăm afacerile la nivel european.

Membrii noștri sunt implicați în activitatea zilnică de a influența procesul de elaborare a politicilor în domeniile care îi afectează. Mișcarea Europeană este locul unde ei au oportunitatea de a discuta probleme mai mari cu organizații reprezentând alte părți ale societății și unde au posibilitatea de a dezbate viitorul Europei.

European Movement International în 2018

Planul EMI pentru 2019

Partenerii europeni ai EMI